>

18 Haziran 2011

Browni (Çikolata Soslu)

Canınız tatlı bir şeyler çektiği zaman muhteşem bir tada merhaba demeye ne dersiniz? İşte size browni!!! Üstelik klasik kekler gibi günlerce kalacağını sanmayın. Yapıyorsunuz, taze taze tüketiyorsunuz, bir de bakmışsınz kalmamış. Hele çocuklar! Dudaklarının etrafı çikolata ve yalanıyorlar :) Siz de yemek isterseniz. İşte tarifim;

MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un
Sosu için;
  • 1 paket dr.otker çikolata sosu
YAPILIŞI
  • Yumurtaları ve şekeri çırpalım
  • Süt, yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edelim
  • Un kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyip karıştıralım
  • Yağlanmış kalıbımıza dökelim (ben yuvarlak küçük boy borcam kullandım)
  • İlk 20dk 175-200 gibi bir derece ile daha sonra ise 150 dereceye düşürüp 40 dakika pişirelim
  • Pişen brownimizi soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölelim
  • 1 peket çikolata sosunu peketin tarifine göre pişirip, ayırıdığımız browninin bir kısmına sürüp diğer kısmı üzerine kapatalım ve dilimleyelim. Kalan sosu üzerine dökelim. Biraz dinlendirelim.
  • Afiyet olsun

1 yorum:

  1. hımmm tam ağzıma layık harika görünüyor

    YanıtlaSil