>

14 Kasım 2011

Şekerpare


Şurup Döküldükten Sonra
Bir çoğumuzun pastanelerden aldığı şekerparenin, çok basit bir yapımı var. Nasıl mı? İşte benim çok severek yaptığım tarifim;

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 4 Yemek Kaşığı İrmik
  • 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
  • 2 Yumurta
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vailya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti İçin;
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon Suyu

 Tüm malzemeleri kurabiye kıvamında yoğurun.
(yumurtanın birini şekerparenin dışına sürmek için ayırın)
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayıp yağlamış olduğunuz tepsiye dizin ve her birinin üzerine fındık bastırın.Ayırmış olduğunuz yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. 180 derece fırında üzereleri kızarada kadar pişirin. Şekerpareler fırında pişerken şurup malzemelerini kaynatıp, ılımasını bekleyin.
Şekerpareler sıcak şurup ılık olmalı.

1 yorum:

  1. iştah açıcı nefis görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil