BONİBONLU KURABİYE


Bonibon sadece çocukların yediği bir şeker değildir. Siz de yiyebilirsiniz. İsterseniz şeker, isterseniz kurabiyeli olarak. Bu tercihinize bağlı, ancak ben kurabiyelisini sizlere tavsiye ederim.
Mutfağınızı fazla kirletmeden kolay şekilde yapılıp servise hazır hale geliyor. Ancak bunun için önce malzemeler ve tarifini isteyeceksiniz. Ben de sizlere sunuyor, gerisini elinizden gelecek ek lezzetlere bırakıyorum.

Malzemeler
1 paket margarin (elinde ez)

1 cay bardağı sıvıyağ

4 yemek kasığı pudra sekeri

4 yemek kasığı nişasta (buğday veya mısır fark etmez)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı un

Yapılışı
Malzemeleri toparladıktan sonra karıştırıp yoğurun. Burası aslında bir hünerdir. Az bir malzemeyi yoğururken, köy kadınlarının leğenler dolusu hamuru yoğurum bir-iki aylık yufka ekmeği ihtiyacını giderdiğini lütfen hatırlayın.
Yoğurduğunuz bu az miktardaki hamura istediğiniz şekilleri verebilir, süsleyebilirsiniz. Kürdanları da verdiğiniz şeklin diğer ucuna çıkmayacak şekilde güzelce takınız. Sıra pişme sıcaklığında tabi, bu da 150 derece. Kontrol edin, pişince elinizi yakmadan fırından çıkarın lütfen. Afiyet olsun…

Yorumlar

  1. bonibonu ben çok severim çocuklarımla birlikte yerim daha önce hiç kurabiyelisini denememiştim ilk fırsatta bende denemek istiyorum
    paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok şık olmuşlar valla dağum günülük
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  3. Çok şirin olmuşlar,ellerine saglık.Valla bunları bende çok sevıyorum sadece çocuklar için degil :)

    YanıtlaSil
  4. peki pişerken erimiyor mu bonibonlar, çok güzel gözüküyorlar ayrıca :)

    YanıtlaSil
  5. Çok şirinler,elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder