23.Hafta

İçimde büyüyen mucizeyi her görüşümde ve tekmelerini her hissedişimde;  kalbimde, dilimde hep bir şükür şükür şükür… Günlerdir beklenen ayrıntılı ultrason incelemesini de geride bıraktık. Bebeğimizin gelişimi gayet güzel. Biraz daha büyümüş ve tıpkı ablasına benzediğini görmek sevindirdi bizleri. En azından şimdilik ablasına benzettik.
Başlarda 1- 2 kilo alan ben, bu ay tam 4 kilo almışım.  Ve toplamda yaklaşık 10 kilo aldım… İnanılır gibi değil! Doktorum kilo almaya hakkın kalmadı diyor. Rejim değil… Hamur işleri ve tatlıdan uzak durmamda fayda var sanırım. Hoş bunların bebeğime faydası da yok zaten. Tatlı demişken, sabah 08:00’de başlayıp 12:00’ a kadar süren 100gr şeker yüklemesi yapıldı ve sonuç çok olmasa da yüz güldürdü. 180 olan sınır ben de 177 çıktı. Sırf bu yüzen bile tatlıdan uzak durmamda fayda var.  
Gebeler sol tarafına yatmalı diye bir yazı okumuştum bunu doktoruma sormayı unuttum. Sol tarafıma yatamıyorum. Sahi sizlerin böyle bir şeyden haberiniz var mı?
Günler ilerledikçe sırt ağrıları da eşlik ediyor. Bir de gecenin bir yarısı ‘’anneeee’’ diyerek uyanan, önce tuvalate gidip, geri dönüşte ise eşimle aramıza girip yatmak isteyen kızımla uğraşıyorum… (Hiç sevmem böyle durumları, etrafı kınadım mı ne? J ) Yatakta 4 kişi yatıyoruz ve sabah kalkınca ben de bir yorgunluk… 
Yine de hamileliğimin tadını çıkarmaya çalışıyorum.  
Mutlu ve sağlıklı hafta sonları diliyorum…

Yorumlar

  1. Okuyunca ne kadar da bize benzediğinizi farkettim, Merhabalar:) Özellikle şu gece tuvalete kalkıp sizin yanınızda yatan küçük kız kısmı:)Bu arada sol tarafa yatma kısmı evet doğru, bebeğe giden oksijen in daha rahat ona ulaşmasını sağlıyor, ben de çok yapamıyordum ama şartta değil:)
    Görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
  2. evet epey kilo almışsın.benim şeker yüklemesi de sınırda çıkmıştı ve ilk hamilelik ve acemilikle ne ağlamıştım birşey olursa diye :)) ama yine de kilolar açısından tatlı ve hamur işlerinden uzak durmanda fayda var :) bu arada sırt üstü de yatılmaz derler ama ben uyurken gayri ihtiyari dönüyordum ve sabah birde bakmışım yine sırt üztü yatıyorum.Öyle rahattım çünkü, çok şükür birşey olmadı.Sol tarafa yatmak ise bebeğe giden kan akışının daha rahat olması açısından daha iyi diye biliyorum ama bütün gece öyle uyumak zorunda da değilsin.Zaten pek mümkün de olmuyor :))

    YanıtlaSil
  3. bende biraz sağımı biraz soluma yatardım
    herkes başka birşey söylüyor!!

    YanıtlaSil
  4. Ayyy darısı başıma inşallah!! :) Maşallah maşallah size, kiloya da dikkat sonra vermesi zor oluyor ;) Ama sağlıkla bebeğini kucağına al inşallahhh,sevgiler!

    YanıtlaSil
  5. Gözünüz aydın,Allah tamamına erdirsin:)Sol tarafa yatma olayı doğru.Sırtüstü yatmamaya çalış,zamanla alışıyor insan.22 kilo aldım 20'sini verdim,çok takma kafana ama yine de dikkat et canım:)

    YanıtlaSil
  6. Selam,
    Bu arada izleyiciler gaddeti ekledim, oradan takip edebilirsin:)sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder