Bayat Ekmek Nasıl Değerlendirilir?

Evde bayat ekmeğiniz var ve ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Uzun zaman önce öğrendiğim fakat epeydir yapmadığım bir lezzeti paylaşmak istiyorum. Sabah kahvaltılarında harika oluyor. Çocuklar da severek yiyorlar ve bayat ekmekler değerlenmiş oluyor.

Yapılışı:
Peynir, Domates, Biber, Maydanoz, Yumurta, Tuz ve Biraz Yağ Karıştılır.Elde edilen sos bayat ekmelerin üzerine sürülür. 200 derece fırında kızarana kadar bekletilir. ( Ben hepsinden azar azar ekledim. Göz kararı size kalmış) Ve sonuç;

Afiyet Olsun!

Yorumlar

  1. ben sadece peynir ve yumurtyla yaparım ama çeşnilerle zenginleştirme iyi bir seçim,daha güzel görünüyor,eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzeti de daha güzel oluyor sanki... özellikle maydanoz ve biberin kokusu harika oluyor.

      Sil
  2. birde ekmeklerin üzerine malzemeleri koymadan önce tereyağı sürersen azıcık ohhh miss,afiyet olsun:))en sevdiğimdir kahvaltıda ayrıca:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor,bunu tavada yapamayız değil mi,benim fırınım balkonda ve çok üşeniyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavada üzeri akabilir ama sadece yumurtaya batırıp kızartabilirsin diye düşünüyorum...

      Sil
  4. Benim de çok sık yaptığım bir kahvaltılık.Bana göre çocuklara bir ekmek dilimiyle pekçok şeyi yedirmenin yolu...

    YanıtlaSil
  5. süper görünüyor.Bizded çok bayat ekmek oluyor.Eşimle ikicimiz tüketemiyoruz bir ekemği.ERtesi gün bidaha alınca bayatlıyor.Çok üzülüyorum.Bunu yapayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Ne yazık ki bazen atılıyor da... değerlendirmek gerek.

      Sil
  6. BEN DE SIK SIK BÖYLE YOLLARA BAŞVURUYORUM,ARTIK EVDE NE VARSA KARIŞTIR,FIRINLA:)İSRAFTAN KURTARDIĞI GİBİ ÇOK DA LEZİZ OLUR,TIPKI SENİN DEDİĞİN GİBİ,ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  7. bu yapmş olduğunuz yorumlart ve vermiş olduğunuz tarifler için hepinize teşekkür ediyorum.ben fen bilgisi öğretmenliği okuyorum.ekmek israfına karşı duyarlı olmanıza çok sevindim.HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder