İLK NEFES: iŞTE BU BİZİM HİKAYEMİZ

Hoş geldin BİLGE…

24 Şubat 2013

Sabah 06:30 da belimden başlayıp, kasıklarımda biten ve bir süre kasılan ağrı ile uyandım. Doğum mu başlamıştı? Sonra dönüp eşime baktım, uyuyordu. Canım benim… gece geç yatmış ve yorgundu. Telaş yapmayayım derken, bir kasılma daha geldi. Yok yok olamazdı… öyle ya sezaryan ile olacaktı ve doktorumuzla doğum tarihini bile belirlemiştik. Ya ablam, ablam gelecekti. Biletini benim söylediğim tarihe göre almıştı. Aman Allah’ım! Bugün günlerden bir de pazardı. Hafta içi olsa olmaz mı? Şimdi geçmişe dönüp düşündüğüm zaman, yüzümde kocaman bir gülümseme oluyor ama inanın o saniyeler içinde kafamdan bu soruları geçiriyor bir yandan da ara ara gelen sancı ya da adını koyamadığım şeyi hissediyordum.
Yatakta daha fazla kalamazdım. Kalktım ve evin koridorunda bir iki tur attım. Oh geçmişti, gayet iyiydim. Karnımı sevdim, ‘’yanlış alarm bebeğim’’ dedim. Zaman geçirmek için bilgisayarımı açtım bir iki şeye baktım derken bir sancı daha geldi. 
Doğum yaklaştığı için annem yanımda kalıyordu. Kaldığı odaya geçtim.
- Anne, bebek olur mu bilmiyorum ama sanırım benim sancılarım başladı. Regl ağrısı gibi bir şey...
Annem ise; bir gün önce ayakta kaldığım için ağrılarımın olabileceğini söyledi. Bir süre daha bekledim. Zaman da ilerliyordu… Hissettiğim sancıların süresi kısalmaya başlayınca, saat tutmaya başladık. 10dk, 5dk, 4dk arayla gelen sancılarım olmaya başladı. Evet, kabullenmek istemesem de zamanına daha var desem de, sanırım minik prensesim gelmeye hazırlanıyordu. Eşimi uyandırmaya karar verdim. Sonrasında ise hemen doktorumuzu aradık. Durumumu anlattım. Anlattıklarım doğrultusunda doğum eyleminin başladığını ve hastanede buluşmamızı söyledi.
Günler öncesinden her şey hazır olduğu için çantalarımı alıp evden çıktık.

09:30
Yaklaşık 10dk sonra Memorial Antalya Hastanesindeydik. Hemen yatış işlemlerimiz tamamladı ve odamıza geçtik. NTS ile de sancılarımın olduğu kesinleşti. Az sonra bir haber geldi. Anestezi uzmanı gecikecek. Evet, sancılar var ama normal düzeyde bir süre bekleyeceğiz. O an öyle sinirlendim ki… ''ben sezaryan olacağım, neden çekeyim ki bu ağrıları'' diyor bir taraftan da ''her şerde vardır bir hayır…''
O an nereden bilirdim ki o sancıların benim yüzüm güldüreceğini…
12:30
Doğuma gidiyorum…
Tüm masumluğuyla bana bakan kızıma sarıldım. Sonra eşime, anne- babama ve ağlamaklı gözlerle odadan ayrıldım. Ağlıyordum ve aklımda tek bir isim vardı o da kızım. Masum masum yüzüme bakışını sanırım ömür boyu unutamayacağım.
Ameliyathanedeyim…
Ameliyat ekibinin hepsi güler yüzlü. Beni sakinleştiriyorlar. Evet, artık gayet iyiyim. Hoş iyi olmamam için sebep de yok.  Beni çok seven bir eşim ve ailem var. Sadece duygusallık had safhada…
Olacaklar anlatıldıktan sonra (ki ilkinden tecrübeliyim) spinal anestezi uygulanıyor, artık hazırım.

Ve işte o an! İlk nefes, ilk ses… Kısık bir ağlama sesi ve arkasından çığlıklar yükseliyor. Bebeğimle buluşuyorum!
Sonra hemen uzman çocuk doktorunun kollarına veriliyor. İlk muayeneden geçti tamam! O an iyice rahatlıyorum. İkimiz de iyiyiz. Evet evet çok iyiyim. :)  

Tüm yaşananlar rüya gibi geçiyor… Yine odadayım ve bebeğim yanımda herkes mutlu.
İlk emzirme başlıyor… Bebeğim çok istekli ve ilk süt gayet iyi hemen geliyor. Sonradan öğreniyorum ki sancı çektiğim için hormonlar uyarılmış ve sütün gelmesi kolaylaşmış. (sezaryan olanlar bilir, süt normal doğuma göre biraz gecikmeli gelir) ''Her şerde bir hayır'' var dedikleri bu olsa gerek. İyi ki sancı çekmişim :)

Kuzularım buluştu.  Ablamız biraz şaşkındı ama kardeşini hemen sahiplendi.
Aradan tam 28 gün geçti. Şu an dört kişilik dört dörtlük :)) bir aile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz…

Yorumlar

  1. yazdıklarını okudukça göz yaşlarımı tutamadım ben de hamileyim ve ilk hamileliğimi yaşıyor hiç tecrübeli olmadığım için herşeyi herkesi çok dikkatli dinliyor ve duygusallığım hat safhada tabii...okudukça kendimi koydum senin yerine..hem heyecanlanıyorum hem de korkuyorum açıkçası doğumdan çok korkuyor sezeryandan bile düşün napacağım bilmiyorum...sana geçmiş olsun diyor güzel ailenle mutluluklar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu olan her şeyi oku ama olumsuzluklara kulak tıka derim ;) Şu an dünyanın en güzel duygusunu yaşıyorsunuz onun sonlanması da güzel olacak emin olun. Korkuya gerek yok. Bebeğinizi koklayacağınız anı düşünün hepsi geçer. Takibime alıyorum.

      Teşekkür ederim. Darısı başına :)

      Sil
  2. Ailenize katılan miniğe sağlıklı, hayırlı ve diğer aile fertleriyle birlikte uzun bir ömür diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. bir meleğin günlüğü24 Mart 2013 18:21

    ayyyy çok güzel yaa hayırlı olsun canım bebişin..az kalsın normal yollarla gelecekmiş :) fenada olmazdı aslında neyse hayırlsı..onu merak ediorum hele 40 ı çıksın bi fotocuk koy bzim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet normal doğum olsa güzel olurdu :) Teşekkürler.

      Sil
  4. Gözünüz aydın ne güzel sağlıkla kızınıza kavuşmuşsunuz,darısı başıma :)33.haftadayız ve heyecanla bebeğimize kavuşmayı bekliyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamileliğin tadını çıkar. Uykusuz ama güzel günler seni bekliyor. :)

      Sil
  5. Hayırlı ömürlü sağlıklı bir hayatı olsun minik bebeciğinizin inşallah... Allah isteyen herkese versin! -Amin- :))

    YanıtlaSil
  6. gozlerım dolu dolu okudum arkadasım... allah saglıkla buyutmeyı nasıp etsın... bahtı acık sansı bol olsun... analı babalı ablalı olsun hep...
    cok sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler arkadaşım :) Allah isteyen herkese nasip etsin.

      Sil
  7. tebrik ediyorum. yazdıklarını okurken kendi doğumum gözlerimin önünden geçti. allaha şükür sağlıklı sıhhtli kucağına almışsın bebeğini. allah sevdiklerinle upuzuzun bir ömür versin :)

    YanıtlaSil
  8. Allah sağlıklı ve uzun ömür versin.

    YanıtlaSil
  9. Tebrikler :) Bilge bebeğe uzun ve mutlu bir ömür dilerim!

    YanıtlaSil
  10. çok şükür kızcağızına kavuştun artık.. 4 kişilik şahane bir aile oldunuz.. allah nazarlardan korusun..

    YanıtlaSil
  11. Gözün aydın canım.Sağlıkla büyüt bebeğini.Allah mutluluğunuzu daim etsin.

    YanıtlaSil
  12. yazdıklarınızı okuyunca gözlerim yaşlandı. gözünüz aydın Bebişe sağlıklı mutlu huzurlu sevdikleriyle birlikte bir hayat dilerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Yazdıklarınızı okuyunca gözlerim yaşlandı. Çok büyük mutluluklar bunlar. Size ve bebişe birlikte mutlu huzurlu ve sağlıklı bir hayat dilerim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her okumamda benim de gözlerim doluyor. :(:)

      Sil
  14. önceden okudum ancak vakit bulamadım yorum yazmaya :))) Allah analı babalı, sağlıklı ve vatana millete hayırlı olacak şekilde büyütmeyi nasip etsin. Çok güzel bir doğum olmuş. Allah olmayanlara ve çok isteyenlere de nasip etsin inşallah. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Vakit bulamamanı anlayabiliyorum. Ne olsa minik bebişin var. :) Çok teşekkürler.

      Sil
  15. Canım benim gözünüz aydın... Çok sevindim. Bilge bebecik hoş geldin dünyamıza... Günler mutluluk getirsin sana ve ailene... Dört kişilik bir aile olmak ne güzel değil mi? Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şimdilik çok güzel :) Allah isteyen herkese tatdırsın bu duyguyu :)

      Sil
  16. Canım ben bu yazını kaçırmışım:(Herşeyin yolunda gittiğine çok sevindim:)Bilge bebek ablasıyla birlikte analı-babalı büyüsün inşallah:)Darısı başımıza artık ne diyelim:))Merak ediyorum, o kadar aradan sonra uykusuzluk zor geldi mi?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn... evet darısı başına. Zor olmaz mı? gece gündüz nöbetteyim. ama mis kokuları herşeye bedel... sevgiler :)

      Sil
    2. Maşallah size,Allah sana bool güç versin.Of bu uykusuzluk beni çok korkutuyor 2. çocuk düşündüğümde,neyse hayırlısı diyelim,öptüm:)

      Sil

Yorum Gönder