>

6 Haziran 2013

MİDYE BÖREK

MİDYE BÖREK
 
Hafta sonu yaklaşıyor. Evdekilere lezzetli ve çıtır çıtır bir börek yapmaya ne dersiniz?
El açma börek gibi bir görüntüsü var. Ama değil!
Hazır yufka ile yapılan bu şahane böreği denemek ister misininiz?
İşte resimlerle midye(büzgü) börek.
 
Malzemeler:
4 Adet yufka
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı yoğurt
 
İç malzeme:
Bir kase lor peyniri
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon

Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
 
Yapılışı:
  1. Bir yufkayı açıp dört eşit parçaya bölüyoruz. Daha sonra içerisine bir fırça yardımıyla sıvı yağ ve yoğurt karışımını sürüyoruz. Resim(1)
  2. Yufkanın sivri olan kısmından içe doğru çekiyoruz. Resim(2)
  3. Uçlarını birleştiriyoruz. Resim(3)
  4. Malzememizden arasına koyuyoruz. Resim(4)
  5. Sarıyoruz. Ve üzerine yumurta sarısı sürüyoruzResim(5)
  6. 180-200 derece fırında 20dk kadar pişiriyoruz.
  7. AFİYET OLSUN!
Resim(1)
Resim(2)
 
Resim(3)

Resim(4)

Resim(5)


2 yorum: