>

27 Mart 2014

Ağzımız Tatlansın

Bloğumda zaman geçirmeyi blog arkadaşlarımın yazılarını okuyup, yorum yazmayı çok özledim fakat bloğum bir türlü indexleme yapmadığı için buz gibi soğudum fakat zaman zaman uğruyorum  o kadar... tabi sadece bu değil. Akıllı telefonların da tembelleştirmesi söz konusu.

Kızlar hızla büyümeye devam ediyor. En kısa zamanda neler oldu bitti bir yazı ekleyeceğim. Varsın indexleme olmasın ileride okuyunca hatıra kalsın istiyorum.

Bugün bir arkadaşımın facebook da tatlı ekledeğini görünce hiç üşenmedim ve bir türlü başarılı olamadığım un helvasını tekrar denedim. Ve bu sefer tuttu :)

Gündemden uzaklaşıp ağzımızı tatlandıran tarifim işte;

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 kaşık tereyağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı:
  • İlk önce su ve şekeri bir kabın içerisine alıp eritiyor, beklemeye alıyoruz.
  • Tereyağ ve sıvıyağı tenceremize ekleyip hafif ısıttıktan sonra unu ekliyoruz.
  • Karamel rengini alıncaya kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
  • Daha sonra hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş döküyor ve hızlıca karıştırıyoruz.
  • 5dk kadar dinlendirmeye alıp, dilediğimiz şekli veriyoruz.
Afiyet olsun! Ağzımızın tadı hiç bozulmasın....



4 yorum:

  1. çok severim.elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ayyy bayılırım, bende çok beceremem ama annem sağolsun güzel yapar :) bak canım istedi şimdi, kokusu geldi valla :))

    YanıtlaSil
  3. heee bende seni özendireyim, benimde pasta blogum var bakda gör bakalım :)) http://ilknurolmez.blogspot.com/

    Pasta & Pasta

    YanıtlaSil