>

7 Nisan 2015

Browni Tadında Islak Kurabiye



Tariflerimden deneyip, beğenilerini dile getiren arkadaşlarım var. Bu beni mutlu ediyor zira sevmediğim bir tarifi paylaşmak istemem. Burası bir nevi tarif defterim gibi :)

Islak kurabiyeyi bir kaç kez denedim fakat benim en sevdiğim Browni tadında olan bu tarif oldu.

Eşim ve çocuklar tarafından büyük zevkle yenilen kurabiye için;

Malzemeler:
  • Yarım paket margarin
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Küçük Paket Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin;

1 Kase Mavi Haşhaş

Şerbet:
  • 2.5 Çay Bardağı Su
  • 2 Çay Bardağı Şeker
Yapılışı:
  • Öncelikle şerbeti bir tencere içinde kaynamaya bırakalım
  • Haşhaş hariç tüm malzemeleri yoğuralım
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım
  • Haşhaş ile dışını bulayalım
  • 180 derecede pişirelim
  • Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbet ile kaşık kaşık dökelim.
  • Buz dolabında 30dakika dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz...
  • Afiyet olsun!
Not: İsterseniz haşhaş kullanmadan da yapabilir, Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Haşhaş çıtır çıtır tadı ve görüntüsü ile benim favorim oldu...

1 yorum:

  1. Kurabiyeniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.Çayın yanında harika olur.

    YanıtlaSil