Browni Tadında Islak Kurabiye



Tariflerimden deneyip, beğenilerini dile getiren arkadaşlarım var. Bu beni mutlu ediyor zira sevmediğim bir tarifi paylaşmak istemem. Burası bir nevi tarif defterim gibi :)

Islak kurabiyeyi bir kaç kez denedim fakat benim en sevdiğim Browni tadında olan bu tarif oldu.

Eşim ve çocuklar tarafından büyük zevkle yenilen kurabiye için;

Malzemeler:
  • Yarım paket margarin
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Küçük Paket Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin;

1 Kase Mavi Haşhaş

Şerbet:
  • 2.5 Çay Bardağı Su
  • 2 Çay Bardağı Şeker
Yapılışı:
  • Öncelikle şerbeti bir tencere içinde kaynamaya bırakalım
  • Haşhaş hariç tüm malzemeleri yoğuralım
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım
  • Haşhaş ile dışını bulayalım
  • 180 derecede pişirelim
  • Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbet ile kaşık kaşık dökelim.
  • Buz dolabında 30dakika dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz...
  • Afiyet olsun!
Not: İsterseniz haşhaş kullanmadan da yapabilir, Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Haşhaş çıtır çıtır tadı ve görüntüsü ile benim favorim oldu...

Yorumlar

  1. Kurabiyeniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.Çayın yanında harika olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder