>

20 Eylül 2015

TUZLU KEK



Yaz bitmiyor/ bitsin derken, Antalya bugüne yağmur ile uyandı. Tabir-i caizse taşın, toprağın yüzü güldü...  Sabah kalkıp deniz kokusu ile yüzme planlanımız iptal olunca, toprak kokusuyla Toroslara karşı kahvaltı yaptık.

Evdeki malzemelerle ve damak tadınıza bağlı olarak çeşitlendirebileceğiniz tuzlu kek tarifim;

Malzemeler:
  • 2 Yumurta
  • 1 Su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 Su bardağı süt
  • 3-4  Adet patates
  • 2-3 Salam
  • Bir parça kaşar peyniri
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Paket Kabartmatozu
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Yumurta çırpılır,
  • Sırasıyla sıvı malzemeler eklenir,
  • Çiğ olarak patatesler küp küp doğranır,
  • Kaşar peyniri küp küp doğranır,
  • Salam küp küp doğranır,
  • Un, tuz, kabartma tozu eklenir,
  • Dereotu, maydanoz da minik minik doğranıp, ilave edilir ve bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye dökülür.
  • 180 derece fırında, 30-40 dakika pişirilir.
  • (Kürdan testi yapabilirsiniz)
  • Çok kabarmayan, lezzetli bir tuzlu kek.
  • Afiyet olsun!

3 yorum:

  1. Yeşilliksiz oğlumun en sevdiği kek. Ellerine sağlık.👏 afiyet olsun. Yağmur harikaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım benim de yeşilliksiz yapmam gerekiyor zira kızlar hiç yemedi :( Teşekkürler.

      Sil
  2. Bende bu tuzlu keki ilk defa erkek kardeşimin eşi yapmıştı da o zaman yemistim. Gerçekten de kahvaltilar için çok güzel bir çeşit. Senin kekinde çok iştah açıcı gözüküyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil