>

19 Ekim 2015

Cepli Poğaça


Tecrübe ile sabitlediğim mayalı bir hamur tarifim var ki mayalı bir tarif yapacaksam, kesinlikle bu tarifi kullanıyorum. Ve deneyen ve tadan herkesten tam not alıyor.

Yumuşak, pastane poğaçalarına benzeyen bir tat. Şekil değişebilir fakat hamur sabit. İşte bu da yıllardır kullandığım tarif ile cepli poğaça...

Malzemeler:
● 1 Su bardağı ılık su
● 1 Su bardağı ılık süt
● 1 Su bardağı sıvı yağ
● 2 yemek kaşığı instant maya
● 1 Tatlı kaşığı tuz
● 1 Tatlı kaşığı şeker
● 2 Tane yumurta (1 yumurta sarısı üzerine)
Yumuşak bir hamur elde edene kadar EGEM UN

Yapılışı:

● Tüm malzeme karıştırılır, yumuşak bir hamur elde edilir.
● Bir süre hamur dinlendirilir.
● Portakal büyüklüğünde parçalar koparılır.
● El yardımıyla küçük servis tabağı büyüklüğünde açılır.
● Oda ısısındaki terayağ ile yağlanır.
● İkiye katlanır, yeniden yağlanır.
● Ve dört'e katlanır.
● Tepside yarım saat dinlendirilir.
● 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
● Soğuduktan sonra araları açılır ve damak tadınıza göre peynir, domates, salatalık, maydanoz... ile servis edilir.

Sırası ile yapım aşaması;


6 yorum:

  1. Mucit Anne bi cepli poğaça yapıp ta yesek mi beraber canım..
    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, eminim ki lezzeti de öyledir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yapayım bir gün :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık. Süper görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim:) Bende beklerim minigimleyasam.com

    YanıtlaSil
  4. Tarifi de kendisi de harika görünüyor, Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil