>

15 Ekim 2015

Gonca Gül Böreği



Yufka ile hazırlanabilecek bir çok börek çeşidi var. Gül böreği bir çoğumuzun evinde sık sık yaptığımız börekler arasında.

Peki hiç şekil değiştirmeyi düşündünüz mü? Sevdiklerinizi şaşırmanın yolunu mu arıyorsunuz?

Buyun tarife...

Gonca Gül Böreği

Malzemeler:
  • 3 Adet yufka (Taze olmalı ki rahat sarılabilsin)
  • 100-150 gram kadar lor peyniri
  • Bir Tutam maydanoz
  • Bir Miktar sulu yoğurt
  • Bir kaşık sıvı yağ
  • 1 Yumurta sarısı (üzeri için)
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karabiber
Sos İçin:
  • Sulu yoğurt ve yağ ile bir karışım hazırlanır.
Yapılışı:
  • Bir yufka açılır ve dört eşit parçaya bölünür.
  • Her bir üçgen parçaya sos sürülür.
  • Yufka ortadan büzülür.
  • Büzülen kısma iç malzemesi konulur.
  • Üzeri kapatılıp ters çevrilir.
  • Ve gonca güller oluşur.
  • Yumurta sarısı sürülür.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıra numarası ile nasıl seçil verildiğini inceleyebilirsiniz;


Kahvaltılar için yapabileceğiniz AÇMA tarifi için; AÇMA TARİFİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder