İnsanın diyorum, önce gönlü doymalı. Ve gönlünü doyurmayanların da sofrasına asla oturmamalı. Zengin sofralarının soğukluğu değil, sofra dediğin köyüm gibi olmalı.Buram buram doğallık ve samimiyet kokmalı..(Uğur Gökbulut)
İlk kez Finike'de tattım soğan dolmasını ve tadı damağımda kalan bir lezzet oldu. Hem görüntüsü hem de tadı ile misafir sofralarına dahi aday bir tarif. :)
Malzemeler:
●5 Adet büyük boy kuru soğan
İç malzeme için;
● 1 Su bardağı pirinç
● 1 Büyük boy domates
● 1 Tane kuru soğan
● 1 Yemek kaşığı biber salçası
● Karabiber, Tuz, Kimyon
● 4- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
● Bir demet maydanoz
● Bir demet taze nane
Yapılışı:
Yapılışı:
● Öncelikle iç malzeme isteğe bağlı, kavrulur ya da çiğ olarak hazırlanır,
● Soğanların kabuğu soyulur ve kaynar suda haşlanır,
● Haşlanan soğanalar sarabilmek için teker teker açılır,
● Soğan yapraklarının içine iç malzemeler koyulur ve sarılır.
● Tencere içine sıralanır,Üzerinden yaklaşık,
● 1- 1.5 su bardağı su ilave edilip, pişirilir.
● Sıcak olarak servis edilir.
● Afiyet olsun!
Yemek konusunda pek meziyetli değilim bu yüzden kolay tarifler gerekiyor bana bu tarif de biraz kolay gözüküyor akşam geleceklere ziyafet verebilirim sanırım. Deneyecem teşekkürler elinize sağlık :-)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Kesinlikle deneyin derim. :)
SilEmel Hanım çok güzel görünüyor soğan dolmanız, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilo yarışmanın birincisi kesinlikle bu görüntü olmalıydı ... ben bayıldım doğrusu ....
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilresmen agzim sulandi gece gece. Elinize saglik harika görünüyorlar :))
Güzel blogunuzu takibe aldim ve bana da beklerim...
Sevgilerimle <3
Websitem: http://gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr
Google+: http://plus.google.com/+GamzeSGamzeninDunyasi
Instagram: http://instagram.com/gamzenin_dunyasi74
Facebook: http://facebook.com/UmutluEvKadini74/
Twitter: http://twitter.com/Gamze74Dunyasi