Tadan herkes tarafından tam not olan, hatay yöresine ait acılı ekmek yapmaya ve sevdiklerinizi mutlu etmeye ne dersiniz?
Malzemeler Ve Yapılışı:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık YÖRSAN süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 küçük paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta ve 1 yumurta beyazı(sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
- Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un eklenir.
Hamurun mayalanması beklenir, (yaklaşık 1- 2 saat) mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve tepsiye dizilir.
Üzeri için;
- 1 Adet orta boy kuru soğan
- 1 Adet biber
- 2 Yemek kaşığı susam
- 1 Tatlı kaşığı pul biber
- 1 Tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 Tatlı kaşığı kekik
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- 1 Yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
Karışımı hafif kavuruyoruz. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizdiğimiz hamurumuzun üzerine sürüyoruz. Çok kabarmaması için çatal ile delikler açabilirsiniz.
Ayrıntılı anlatım için videoyu izleyebilirsiniz;
çok leziz oluyor arkadaşım eline sağlık
YanıtlaSil