>

2 Şubat 2016

ACILI EKMEK


Tadan herkes tarafından tam not olan, hatay yöresine ait acılı ekmek yapmaya ve sevdiklerinizi mutlu etmeye ne dersiniz?

Malzemeler Ve Yapılışı:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık YÖRSAN süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta ve 1 yumurta beyazı(sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
  • Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un eklenir. 

Hamurun mayalanması beklenir, (yaklaşık 1- 2 saat) mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve tepsiye dizilir. 

Üzeri için;
  • 1 Adet orta boy kuru soğan 
  • 1 Adet biber
  • 2 Yemek kaşığı susam 
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 1 Tatlı kaşığı kimyon 
  • Tuz
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
Karışımı hafif kavuruyoruz. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizdiğimiz hamurumuzun üzerine sürüyoruz. Çok kabarmaması için çatal ile delikler açabilirsiniz. 

Ayrıntılı anlatım için videoyu izleyebilirsiniz;



1 yorum: