>

2 Şubat 2016

TARÇINLI KURABİYE



Bazı tatlar/ resimler vardır beğenir fakat denemeye korkarsınız. İlk kez deneyenlerin dahi tutturabileceği, ağızda dağılan bu kurabiye, beş çaylarınızın ve kahvenizin yanında muhteşem olacak. Bu kadar az malzeme ile mutlaka denenmesi gereken bir tarif.


Son zamanlardaki favori kurabiyem olduğu doğrudur. :)


İşte tarifi;


Malzemeler:

  • 1 paket margarin 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • Un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2- 3 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı:
  • Un hariç oda sıcaklığında bulunan tüm malzeler karıştırılır. 
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. 
  • İster verev keserek, ister yuvarlayarak şekil verilir. 
  • 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. 
  • Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince hemen pudra şekeri ve tarçına bulanır. 


Not: 
Hamurda şeker yok!
Tarçın severler için muhteşem bir lezzet!

Mutlaka ama mutlaka soğumadan tarçın ve pudra şekerine bulanmalı!


facebook: mucitanne
instagram: mucit.anne

8 yorum:

  1. Hım şahane bende yapardım bunu ama içinde şeker vardı bunu denemek lazım eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten güzel oluyor. Son zamanlarda sık sık yapıyorum. :)

      Sil
  2. Bunu bende yapıyorum çok güzel ve gayet kolay. ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Tarif için teşekkürler bu arada gfcden takip ederseniz sevinirimmm :)

    YanıtlaSil
  4. Harika ellerinize sağlık:) Bende antalyadayım:) sizi gfc ile takibe aldım. Bloguma bende beklerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim :) Hemen takibe alıyorum.

      Sil