>

16 Şubat 2016

Fırında Kabak Tatlısı


 
Bal kabağı mutfaklarımızda pek çok tarifte kullanılıyor. Kek, cezerye, rulo pasta, çorba... örnekleri çoğaltmak münkün. Siz de benim gibi tatlısını sevenlerden misiniz?

Fırında bal kabağı oldukça kolay bir tatlı olmasına rağmen kıvamını tutturmak önemlidir. Yoksa şekerli bir suda kabak tadı gelir ki bu da sevilmez.  Bir akşamdan üzerine şeker koymakla falan hiç uğraşmaya gelmez zira çok fazla sulanıyor.

Peki iyi bir kabak tatlısı nasıl olmalı?
  1. Bir borcama ya da benim gibi fırın tepsisinin içine 2cm aralıklarla doğrayın ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. (Kurşun asker misali :) )
  2. Daha sonra tüm kabakların üzeri örtülecek şekilde toz şeker gezdirin.
  3. Yaklaşık 20 dakika bu şekilde bekletin.
  4. Şekerin eridiğini göreceksiniz.
  5. İlk önce kısık ayarda daha sonra 200 derece fırında suyunu çekip, şerbet görüntüsünü alıncaya kadar pişirin. (çok fazla sulanırsa çok azını süzdürebilirsiniz.)
  6. Piştikten servis tabağına alıp ki ben büyük boy borcam kullandım.
  7. İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz dökerek servis edebilirsiniz...

Ölçü vermek gerekirse;
  1. Bir kilo kabak
  2. 2 Su bardağı şeker (damak tadına göre ayarlanabilir)
  3. Bir borcama sıralanır
  4. 20 dakika beklenir.
  5. Ve bir üstte anlattığım şekilde pişirilir.
Afiyet Olsun!

4 yorum:

  1. Fırında hiç yapmadım. Hep tencerede tercih ediyordum. Bu şekilde çok pratik görünüyor. Şekeri içine çekiyor, içindeki yavanlık gidiyorsa bu şekilde çok pratik olmuş. Kesinlikle deneyeceğim. Çünkü kabak tatlısı yerken kendini kaybedenlerdenim ben ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle pratik. :) Deneyin derim. Biz sevdik...

      Sil