REYHAN ŞERBETİ


   
Ramazan ayında enfes bir tat ile bir şeyler yudumlamak istediğinizde değerlendirebileceğiniz bir tarif vereceğim. Adı REYHAN ŞERBETİ…

    Hem yapımı kolay hem de sağlıklı bir içecek istiyorsanız bu ferah şerbet tam size göre. Reyhan, tıbbi amaçlar için eski yıllardan beri kullanılmakta olan bir bitkiymiş. Mikropları öldürücü ve dezenfektan özelliklere sahip olması oldukça ilgi çekiyor. Tam ramazan ayına özel bir şerbet diyebilirim...
    Ramazan’dan sonra mı? Sıcak yaz aylarında da güzel gideceğine eminim…

    İşte evde geçer not alan #reyhanşerbeti tarifi:



📌1 demet reyhan (göz kararı koydum)

📌5- 6 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre ayarlanabilir.)

📌Bir küçük kabuk tarçın ya da bir kaç tane karanfil

📌1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu (Hem ekşilik veriyor hem de rengini canlandırıyor. Mutlaka en son ilave edin.)

📌Çeyrek limon

Reyhanlar sap kısımlarından temizlenir, yıkanır. Bir sürahi içine alınır. Üzerine 1 litre sıcak su ilave edilir ve hemen ardından; şeker, limon kabuklu olarak, kabuk tarçın ve en son limon tuzu koyulur. Karıştırılır. 1 gece dolapta bekletilir. Ya da soğuması beklenir. Ertesi gün reyhanlar çıkarılır ve buz ile birlikte servis edilir.

Afiyet olsun...

Videolu Anlatımımı izlemek için;

Mucit Anne kanalıma abone olmayı unutmayın :))




Yorumlar