Hem yapımı kolay hem de sağlıklı bir içecek istiyorsanız bu ferah şerbet
tam size göre. Reyhan, tıbbi amaçlar için eski yıllardan beri kullanılmakta
olan bir bitkiymiş. Mikropları öldürücü ve dezenfektan özelliklere sahip olması
oldukça ilgi çekiyor. Tam ramazan ayına özel bir şerbet diyebilirim...
Ramazan’dan
sonra mı? Sıcak yaz aylarında da güzel gideceğine eminim…
İşte evde geçer not alan #reyhanşerbeti tarifi:
📌1 demet reyhan (göz
kararı koydum)
📌5- 6 yemek kaşığı
şeker (damak tadınıza göre ayarlanabilir.)
📌Bir küçük kabuk
tarçın ya da bir kaç tane karanfil
📌1 tatlı kaşığı kadar
limon tuzu (Hem ekşilik veriyor hem de rengini canlandırıyor. Mutlaka en son
ilave edin.)
📌Çeyrek limon
Reyhanlar sap
kısımlarından temizlenir, yıkanır. Bir sürahi içine alınır. Üzerine 1 litre
sıcak su ilave edilir ve hemen ardından; şeker, limon kabuklu olarak, kabuk
tarçın ve en son limon tuzu koyulur. Karıştırılır. 1 gece dolapta bekletilir.
Ya da soğuması beklenir. Ertesi gün reyhanlar çıkarılır ve buz ile birlikte
servis edilir.
Afiyet olsun...
Videolu Anlatımımı izlemek için;
Mucit Anne kanalıma abone olmayı unutmayın :))
Videolu Anlatımımı izlemek için;
Mucit Anne kanalıma abone olmayı unutmayın :))
Yorumlar
Yorum Gönder