KARNABAHAR TURŞUSU NASIL YAPILIR?


Kış dönemi içerisindeyiz. Haliyle beslenmek önemli. İyi beslenmek sağlıklı yaşamayı getiriyor. Sağlıklı bir yaşam için vitaminler ve mineraller son derece önemlidir. 

Kış döneminin en gerekli vitaminlerinden birisi de C vitaminidir. C vitamini denilince hemen meyveler akla geliyor. Meyvelerin dışında en zengin C vitamini lahana grubu sebzelerde ve biberlerde mevcuttur. Örneğin sivri biber oldukça zengindir. 

Lahana, brokkoli, karnabahar vb. sebzeleri de örnek olarak gösterebiliriz. Peki lahana grubu sebzeler sadece vitamin açısından mı önemli? Ebetteki hayır. Mineraller açısından da oldukça besleyicidirler. 

Bunun yanında hazmı kolaylaştırma özellikleri de var. 

Tüketim şekillerine göre beslenmede yer almalarını tavsiye edebiliriz. Örneğin turşusu yapılarak harika bir lezzet ortaya çıkıyor. 

Karnabahar turşusu güzel bir örnek. Kütür kütür yemesi harika...

Peki karnabahar turşusu nasıl yapılır?

İşte burada:


Yorumlar