Bunların değişimi kültürel anlayışlarla yapılan yeme içme yöntemlerinde gizlidir. Türkiye'deki lezzet öncelikle kızartma ya da közde pişirmeden geçiyor desek yanlış olmaz.
Közleme demişken hangi ürünlerin közlemesi daha iyi olur?
Soğan
Patlıcan
Sarımsak
Biber ve biber tipleri
Örneğin biber közlemesi harika bir lezzete yol açıyor. Közleme sonrası doğrudan mideye indirebilirsiniz.
Son yıllarda kapya biber közlemesi ise bir moda diyebiliriz. İster ızgara ile ister sade olsun, harika bir tat diyebiliriz.
Bir de közleme sonrası yapılan konserve var ki aylarca tüketebilirsiniz...
Bunun için güzel kapyalar, közleme için doğal köz ya da mutfakta bir ocak yeterli. Tabiki sarımsak vb. ürünler...
Yorumlar
Yorum Gönder