Soğan demek lezzettir.


Allium cepa latince adıyla bilinen soğan güzel ve sağlıklı sebzelerimizden birisidir. Allyl sülphide içeriğinden dolayı kendine has kokusu ve tadı vardır. Aslında antibiyotik sebzelerden desek tam yeridir.

Bu sebze bir kış sebzesidir. Tohumla ve sıska ile üretilebilir. Ülkemizin çok fazla üretilen sebzeleri arasındadır. 

Tüketim şekilleri kültür özelliklerine göre değişiyor. Bazılar taze severken, bazıları pişmemiş kuru soğanı sever.

Ancak bilinen bir gerçek var ki soğan lezzetten sorumludur. Yemeklere girdiğinde "yemek" istiyorsunuz.

Kuru fasulyenin yanında yumruğu çakıp cücüğünü de yersiniz, bir kebab yanında hafif pişirerek de tüketebilirsiniz. 

Peki soğanın kababı olur mu? İşte burada. Lezzet deposunun tarifini videoda veriyoruz. Afiyet olsun....

Yorumlar