Antalya'ya gelirseniz mutlaka tatmanız gereken yemeklerin başında gelir, tahinli piyaz .
İlk kez yiyecekler için farklıdır çünkü yumurta ve kuru fasulyeyi bir arada yakıştıramazlar ama emin olun bir yiyen bir daha yemek ister. :) Yanın da ızgara köfte de vazgeçilmezdir.
İşte evde de uygulayabileceğiniz tarif;
- 1 Su bardağı kuru fasulye
- 1 Çay bardağı beyaz tahin
- 1 Orta boy limon
- 3-4 Yemek kaşığı sirke
- 2 Tane yumurta
- 2 Orta boy domates
- 2 Diş sarımsak
- Bir Demet maydanoz
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru fasulyeyi haşlayalım ve süzelim
Ayrı bir kapta;
- Tahini koyalım ve üzerine sarımsakları ezerek ekleyelim
- Üzerine limon suyunu da ekleyip, karıştıralım (Epey katı bir kıvam elde edeceğiz)
- Yarım su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştıralım
- Ve koyulaşan tahinine yavaş yavaş ekleyip, kıvamını açalım.
- Daha sonra üzerine tuz ve sirke ilave edelim. Yine karıştırarak çok katı olmayan bir tahin sosu elde edelim.
- Haşlanan kuru fasulyenin üzerine sosu gezdirelim.
- Üzerine küp küp doğranmış domates ve haşlanmış yumurta ekleyelim.
- Maydanoz ve limon ile süsleyip,
- Üzerinden Zeytinyağ gezdirelim
- Afiyet olsun!
Ne lezzet ama (: Ellerine sağlık, afiyetle...
YanıtlaSilTeşekkürler:)
Silmımmm ellerine sağlık çok severim send eçok güzel yapmışsın. şker bilmiyordum her okuduğum tarifde yeni birşey öğreniyorum. antalyanın meşhur tahinli piyazı çok güzel olur
YanıtlaSilAşçılık yapan eniştemden tarif :) Ayrıca Antalyalı kendisi.
SilEmel'ciğim görüntü süper ellerine sağlık..Lokantada önüme gelmiş gibi adeta ellerine sağlık..Şekerli su değilde fasulyenin kendi suyunu kullanıyorum ben..Tek zorlandığım tahin katılaşıyor zamanla..Yemiş kadar oldum sevgiler.
YanıtlaSil