>

28 Mayıs 2012

FİNCAN TATLISI

Havanın yine soğuk olduğu bir haftaya merhaba dedik. Güne tatlı bir tarifle başlayalım ve günümüz güzel geçsin istedim. Herkese Mutlu Haftalar Diliyorum...

Malzemeler:
  • 1 Litre Süt
  • 2 Yumurta
  • 4 Yemek kaşığı dolu dolu un
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Su bardağı şeker
 Yapılışı:
İlk önce yumurtayı iyice çırpıyoruz. Un, şeker, vanilya ve sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Fincanların içini su ile çalkalayıp hazırlıyor ve hazırladığımız muhallebiyi içlerine dolduruyoruz.
Daha sonra 8 yemek kaşığı şekeri eritip, fincanların içerisinde duran muhallebilerin üzerine sıcak sıcak döküyoruz.
Buz dolabında  40-45 dakika beklettikten sonra. Ters çeviriyoruz. İşte sonuç:

15 yorum:

  1. krem karamel mi o ?
    nefis görünüyor eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili Reyhan.

      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Tadıda çok güzel olmalı

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım karamel tadına.sık sık yaptığım tatlılardan biri.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bende antalyadayım
    tanıştığıma memnun oldum
    ellerine sağlık bana da beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bir kase lezzet. Sevindim. :) Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Aaaa ne kadar basit ve leziz gözüküyor. Yaparım ben bunu.
    Keklisiniz yapmıştım aman ne güzel olmuştu.

    Ellerine sağlık.
    Kopyacı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  6. Krem karamele benzemiş bu.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. offf bir nevi krem karamel olmuş bu ellerine sağlık. Çokta pratikmiş yapılması ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çok güzel teşekkürler.
    http://www.antalyainternethaber.com olarak ekip olarak yaptık yedik.

    YanıtlaSil
  9. Bir tür krem kramel olmuş
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ne kadar güzel tatlı bu böyle:) ben de hemen istiyorum:)

    YanıtlaSil
  11. Harika bir tarif,hemde pratik.Ayrıca fincan fikri de çok hoş.Elinize sağlık

    YanıtlaSil