Havanın yine soğuk olduğu bir haftaya merhaba dedik. Güne tatlı bir tarifle başlayalım ve günümüz güzel geçsin istedim. Herkese Mutlu Haftalar Diliyorum...
Malzemeler:
- 1 Litre Süt
- 2 Yumurta
- 4 Yemek kaşığı dolu dolu un
- 1 Paket vanilya
- 1 Su bardağı şeker
Yapılışı:
İlk önce yumurtayı iyice çırpıyoruz. Un, şeker, vanilya ve sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Fincanların içini su ile çalkalayıp hazırlıyor ve hazırladığımız muhallebiyi içlerine dolduruyoruz.
Daha sonra 8 yemek kaşığı şekeri eritip, fincanların içerisinde duran muhallebilerin üzerine sıcak sıcak döküyoruz.
Buz dolabında 40-45 dakika beklettikten sonra. Ters çeviriyoruz. İşte sonuç:
krem karamel mi o ?
YanıtlaSilnefis görünüyor eline sağlık..
Evet sevgili Reyhan.
SilTeşekkür ederim.
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Tadıda çok güzel olmalı
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim.
SilBayılırım karamel tadına.sık sık yaptığım tatlılardan biri.elinize sağlık.
YanıtlaSilAfiyet olsun.
Silbende antalyadayım
YanıtlaSiltanıştığıma memnun oldum
ellerine sağlık bana da beklerim.
Merhaba bir kase lezzet. Sevindim. :) Teşekkür ederim.
SilAaaa ne kadar basit ve leziz gözüküyor. Yaparım ben bunu.
YanıtlaSilKeklisiniz yapmıştım aman ne güzel olmuştu.
Ellerine sağlık.
Kopyacı anne Çiğdem
Krem karamele benzemiş bu.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilofff bir nevi krem karamel olmuş bu ellerine sağlık. Çokta pratikmiş yapılması ellerine sağlık.
YanıtlaSilgerçekten çok güzel teşekkürler.
YanıtlaSilhttp://www.antalyainternethaber.com olarak ekip olarak yaptık yedik.
Bir tür krem kramel olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
ne kadar güzel tatlı bu böyle:) ben de hemen istiyorum:)
YanıtlaSilHarika bir tarif,hemde pratik.Ayrıca fincan fikri de çok hoş.Elinize sağlık
YanıtlaSil