>

27 Haziran 2012

Mercimek Köftesi

Kavurucu yaz sıcaklarında mutfaktan kaçıyoruz. Fakat canımız sıkıldıkca da evde canımız bir şeyler yemek istiyor. İşte size hem doyurucu hem de lezzetli bir mercimek köftesi tarifi…

Malzemeler
  • 1 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 Su bardağı ince bulgur 
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Demet maydanoz, Tuz, Karabiber, Kimyon, Salça, Sıvı yağ
  • Limon
Yapılışı:
  • Mercimek yıkanır ve yaklaşık 3 su bardağı su ile haşlanır.
  • Haşladığımız mercimeğin biraz suyu varken bulgur ilave edilir ve bir süre beklenir.
  • Soğan rendelenip sıvı kayağ ile hafif kavrulur.
  • Mercimek ve bulgur karışımını bir kabın içerisine alıp, kavurduğumuz sağanı (yağı ile birlikte) ve diğer baharatlar eklenip yoğrulur.
  • Son olarak ince ince doğranan maydanoz eklenir ve şekil verilir.
Üzeri İçin:
  • Limon suyu.
  • Marul ve turşu ile servis edebilirisiniz.

5 yorum:

  1. Yanında baş salata ya da kıvırcık salata var mı?

    YanıtlaSil
  2. bayılırımmm,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Daha dün konuştuk, canımız çekti diye.
    Ellerine sağlık.
    Biliyorsun ben yeşil mercimekle yaparım.

    Malatya lı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil mercimekle anımsamıyorum ama blogunsa varsa bakayım hemen :)

      Sil
  4. Dün yaptım ama blog a resim koyamadım. En kısa zamanda inşallah. Kısa bir yazayım aslında, farkı şu, yeşil mercimek i akşamdan suya koyuyorsun, sabah o suyu döküp üstünü iki parmak geçecek kadar su koyup pişiriyor ve bunun içine bulguru katıp tencerenin kapağını kapatıyorsun. Gerisi aynı.

    Operim.

    Tarifçi anne Çiğdem

    YanıtlaSil