Kavurucu yaz sıcaklarında mutfaktan kaçıyoruz. Fakat canımız sıkıldıkca da evde canımız bir şeyler yemek istiyor. İşte size hem doyurucu hem de lezzetli bir mercimek köftesi tarifi…
Malzemeler
Malzemeler
- 1 Su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 Su bardağı ince bulgur
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Demet maydanoz, Tuz, Karabiber, Kimyon, Salça, Sıvı yağ
- Limon
- Mercimek yıkanır ve yaklaşık 3 su bardağı su ile haşlanır.
- Haşladığımız mercimeğin biraz suyu varken bulgur ilave edilir ve bir süre beklenir.
- Soğan rendelenip sıvı kayağ ile hafif kavrulur.
- Mercimek ve bulgur karışımını bir kabın içerisine alıp, kavurduğumuz sağanı (yağı ile birlikte) ve diğer baharatlar eklenip yoğrulur.
- Son olarak ince ince doğranan maydanoz eklenir ve şekil verilir.
- Limon suyu.
- Marul ve turşu ile servis edebilirisiniz.
Yanında baş salata ya da kıvırcık salata var mı?
YanıtlaSilbayılırımmm,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilDaha dün konuştuk, canımız çekti diye.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Biliyorsun ben yeşil mercimekle yaparım.
Malatya lı anne Çiğdem
Yeşil mercimekle anımsamıyorum ama blogunsa varsa bakayım hemen :)
SilDün yaptım ama blog a resim koyamadım. En kısa zamanda inşallah. Kısa bir yazayım aslında, farkı şu, yeşil mercimek i akşamdan suya koyuyorsun, sabah o suyu döküp üstünü iki parmak geçecek kadar su koyup pişiriyor ve bunun içine bulguru katıp tencerenin kapağını kapatıyorsun. Gerisi aynı.
YanıtlaSilOperim.
Tarifçi anne Çiğdem