>

3 Haziran 2014

Antalya Piyazı (Tahinli)


Antalya'ya gelirseniz mutlaka tatmanız gereken yemeklerin başında gelir, tahinli piyaz . 
İlk kez yiyecekler için farklıdır çünkü yumurta ve kuru fasulyeyi bir arada yakıştıramazlar ama emin olun bir yiyen bir daha yemek ister. :)  Yanın da ızgara köfte de vazgeçilmezdir. 

İşte evde de uygulayabileceğiniz tarif;

  • 1 Su bardağı kuru fasulye
  • 1 Çay bardağı beyaz tahin
  • 1 Orta boy limon 
  • 3-4 Yemek kaşığı sirke
  • 2 Tane yumurta
  • 2 Orta boy domates
  • 2 Diş sarımsak
  • Bir Demet maydanoz
  • Tuz
Yapılışı:
  • Kuru fasulyeyi haşlayalım ve süzelim
Ayrı bir kapta;
  • Tahini koyalım ve üzerine sarımsakları ezerek ekleyelim
  • Üzerine limon suyunu da ekleyip, karıştıralım (Epey katı bir kıvam elde edeceğiz)
  • Yarım su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştıralım
  • Ve koyulaşan tahinine yavaş yavaş ekleyip, kıvamını açalım. 
  • Daha sonra üzerine tuz ve sirke ilave edelim. Yine karıştırarak çok katı olmayan bir tahin sosu elde edelim. 
  • Haşlanan kuru fasulyenin üzerine sosu gezdirelim.
  • Üzerine küp küp doğranmış domates ve haşlanmış yumurta ekleyelim.
  • Maydanoz ve limon ile süsleyip,
  • Üzerinden Zeytinyağ gezdirelim
  • Afiyet olsun!



5 yorum:

  1. Ne lezzet ama (: Ellerine sağlık, afiyetle...

    YanıtlaSil
  2. mımmm ellerine sağlık çok severim send eçok güzel yapmışsın. şker bilmiyordum her okuduğum tarifde yeni birşey öğreniyorum. antalyanın meşhur tahinli piyazı çok güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşçılık yapan eniştemden tarif :) Ayrıca Antalyalı kendisi.

      Sil
  3. Emel'ciğim görüntü süper ellerine sağlık..Lokantada önüme gelmiş gibi adeta ellerine sağlık..Şekerli su değilde fasulyenin kendi suyunu kullanıyorum ben..Tek zorlandığım tahin katılaşıyor zamanla..Yemiş kadar oldum sevgiler.

    YanıtlaSil