Çok yakın bir zamanda Antalya'da Yaşayan Bloggerlar için bir workshop hazırlığı içinde olduklarının da müjdesini ilettiler bizlere :)
Bilmeyenler için söylemeliyim ki EGEM UN 'un geçmişi 1955'e kadar dayanıyor ve geleneksel unu benzerlerinden farklı olarak üretiyorlar. Ayrıca Askorbik Asit de kullanmıyorlar. Ayrıntılı bilgi için;
- Yumuşak margarin/ terayağ ile birlikte tüm malzemeler pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
- Hamur bir kaç parçaya ayrılır.
- Rulo şekli verilip, çatal ile üzerine şekil verilir.
- İki parmak olacak şekilde aralıklarla kesilir,
- 180 derece fırında pişirilir
- Dikkat edelim, beyaz şekilde kalacak!
- Soğuduktan sonra, pudra şekeri ile süsleyerek servis edilir...
Afiyet olsun!
Her zaman pratik hiç tadi değişmeyen on.numara bir kurabiye olmuş Emel'cigim ellerine sağlık. Afiyetle tuketesin sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Hakikaten yılların eskitemediği bir tat :) Sevgiler...
SilEllerine sağlık.Çayın yanında ne güzel olur.Egem un ile yaptığımız çeşitler çok güzel oldu gerçekten...))
YanıtlaSilEvet Egem Un hakikaten güzelmiş. Sevgiler :)
SilEmel'ciğim aynen pastane kurabiyelerine benzemiş..Ellerine sağlık güzelim birgünde bana yaparsın artık. :)))
YanıtlaSilYaparım :) teşekkür ederim...
Silşu un kurabiyesini bir ben beceremiyorum :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhaba, ben de öyle düşünüyordum ama yapa yapa alışıyor insan :) Teşekkür ederim.
Sil