Hem kahvaltıda hem de çay ikramlarında çok severek kullanacağınız bir tarifim var. Herkes, "siz mi yaptınız"? diye soracak. Ve bu tarifi bulduğunuz için beni anacaksınız.
Kavanozda saklayın, günlerce taze!
Malzemeler:
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- 2 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- Yarım Türk kahve fincanı şeker
- Bir cimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Yapılışı:
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır.
- Unutmatalım! yumurtanın sadece sarısı iç malzemeye eklenecek.
- Yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Küçük parçalar koparılıp halkalar yapılır. Önce yumurta beyazına daha sonra susama batırılır.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
ellerine sağlık Mucit Anne . Yumurta akına çok az pekmez karıştırılırsa da lezzetli oluyor.
YanıtlaSilMerhabalar, bloğunuz bir harika!
YanıtlaSilSizi takipteyim, bana da beklerim:) güzel yazılarda görüşmek üzere!
Sundaybunday.blogspot.com