Tuzlu Simit


Hem kahvaltıda hem de çay ikramlarında çok severek kullanacağınız bir tarifim var. Herkes, "siz mi yaptınız"? diye soracak. Ve bu tarifi bulduğunuz için beni anacaksınız.
Kavanozda saklayın, günlerce taze!


 Malzemeler:
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 2 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
  • Yarım Türk kahve fincanı şeker
  • Bir cimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un 

Yapılışı:


  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  • Unutmatalım! yumurtanın sadece sarısı iç malzemeye eklenecek.
  • Yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Küçük parçalar koparılıp halkalar yapılır. Önce yumurta beyazına daha sonra susama batırılır.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık Mucit Anne . Yumurta akına çok az pekmez karıştırılırsa da lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, bloğunuz bir harika!
    Sizi takipteyim, bana da beklerim:) güzel yazılarda görüşmek üzere!
    Sundaybunday.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder